06 - 46752234 info@keerbei.nl

Branche Diploma Pedicure KEERBEI

Binnen de uiterlijke verzorging is het vak pedicure één van de snelst groeiende beroepen. Het is een vak waarin je voetproblemen leert herkennen en leert verhelpen. Het mooie van dit beroep is dat je cliënt met een pijnlijke voet in jouw stoel plaatsneemt, maar uiteindelijk meestal zonder pijnklachten weer naar huis gaat. Vanuit de opleiding basispedicure kun je bij KEERBEI doorstuderen naar niveau 4 medisch pedicure om je meer te specialiseren. Je kunt er ook voor kiezen om de gespecialiseerde trainingen te volgen om je kennis en werkveld uit te breiden. Een andere mogelijkheid is deel modules om langzaam naar het vak Medisch Pedicure toe te groeien. Het diploma van KEERBEI wordt erkend door ProVoet, de branche organisatie voor de pedicures. Wanneer je jouw diploma pedicure hebt, kun je je aanmelden bij deze organisatie. Ook kun je je tijdens je opleiding aansluiten als aspirant lid. Vanuit Provoet krijg je veel ondersteuning met antwoorden op vragen over jouw branche.

Wat zijn de hoofdpunten in dit vak?

Het werk van de pedicure bestaat uit het behandelen en verzorgen van eenvoudige huid- en nagelaandoeningen. Je leert nagels fraisen en te knippen en jouw cliënt te adviseren voor goed schoeisel. Daarnaast behandelt een pedicure alle aan de voet voorkomende pijnklachten. Denk hierbij aan pijnlijke eeltplekken, likdoorns en ingegroeide nagels. Om alle werkzaamheden goed te kunnen verrichten is een uitgebreide- en deskundige opleiding nodig. Je wordt voorbereid om alle handelingen zelfstandig te kunnen uitvoeren. Je kunt uiteindelijk in je eigen praktijk aan het werk of ambulant werken in de verschillende zorgcentra. Het is ook mogelijk om in loondienst te werken bij bijvoorbeeld ziekenhuizen, verzorgingshuizen, welnessecentra of een grote pedicurepraktijk. Na het behalen van je diploma bij KEERBEI weet je hoe om te gaan met hospitality, ben je als pedicure vakkundig én heb je voldoende commerciële kennis om je eigen bedrijf te starten.

Theorie en praktijk

De opleiding bij KEERBEI bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte maak je je de leerstof eigen en ontwikkel je inzichten die nodig zijn om het vak op een professionele wijze uit te oefenen.

In het praktijkgedeelte breng je de theorie in praktijk en ga je onder begeleiding van de docent zelf aan het werk. In de praktijkruimte zijn stoelen, werktafels en motoren aanwezig.

Tijdens de praktijk lessen leer je

  • Het opstellen van een adaplan (anamnese, diagnose en behandelplan),
  • Het verzorgen van de nagelomgeving,
  • Het behandelen van pathologisch eelt, ingegroeide nagels, likdoorns en kloven.
  • Het vakkundig geven van advies,
  • Hygiëne in de praktijk en
  • Voet- en schoenonderzoek.

Afstandsonderwijs in combinatie met klassikale begeleiding

De opleiding van KEERBEI is een combinatie van de afstandsvariant en de klassikale variant. De opleiding bestaat uit veel zelfstudie met hulp van een aansturend docent op afstand. Daarnaast adviseren we je elke maand een contactdag te volgen om je praktische vaardigheden te oefenen. Het is voor jou van belang dat je alle dagen volgt. Tijdens de praktijklessen wordt op een model geoefend. Deze praktijkdagen vinden allemaal plaats in Rotterdam.

Materialenpakket

KEERBEI werkt met de exclusieve producten voor Pedicure van Strictly Pure. In jouw praktijkpakket vind je alles wat je nodig hebt tijdens je opleiding. De motor kun je ook aanschaffen bij Podiamed. Je krijgt dan alle begeleiding om een motor te kiezen die bij jou én jouw budget past. 

Indeling opleiding

Je kunt bij KEERBEI kiezen voor een studie van 18 maanden of de spoedcursus van een jaar.

Indeling opleiding

Je kunt bij KEERBEI kiezen voor een studie van 18 maanden of de spoedcursus van een jaar.

 

18 maanden

24 dagdelen theorie/praktijk

20 dagdelen praktijk

4 dagdelen theorie

12 maanden

16 dagdelen theorie/praktijk

14 dagdelen praktijk

2 dagdelen theorie

Maak jouw droom waar!